niedziela, 28 września 2014

DYNIA - Warsztaty Sztuki Kulinarnej w Uczelni im. Dietla w Krakowie - fotorelacja

 DYNIA - KWIAT JESIENI 

Pod takim hasłem odbyły się kolejne Warsztaty Sztuki Kulinarnej organizowane przez Małopolską Wyższą Szkołę im. Józefa Dietla w Krakowie. 

Mistrzami ceremonii byli znani i cenieni szefowie kuchni : Jerzy Sobieniak i Andrzej Andrzejczak. Przekazywali nam swoją wiedzę, zarażali pasją, zachęcali do kreatywności i odwagi w komponowaniu smaków, pobudzali nasze kubki smakowe, zmuszali do myślenia i rozśmieszali do łez.

Wspólnie przygotowywaliśmy niebanalne, pełne aromatów dania z dyni; wychodziliśmy poza ramy klasycznych kompozycji smakowych; eksperymentowaliśmy; biesiadowaliśmy :)
Powstały gnocchi w dyniowym sosie, różne warianty dyniowej zupy, pasty, sałatki... było pysznie !


Jednych kompozycje dań zaskakiwały, a w innych  wzbudzały niepohamowany apetyt :)

























/ autorem ostatniego zdjęcia jest Słodki Facet współautor bloga KUCHENNE WARIACJE /

6 komentarzy:

  1. Dania, przynajmniej na zdjęciach, prezentowały się świetnie:-) Tak kolorowo i smacznie, whmm pokosztowałabym:-) Pozdrawiam serdecznie:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Aniu, wgryzłam się w Twoją relację z lubością. Nie wiem czemu sama nigdy nie uczestniczyłam w podobnych warsztatach… to musi być bardzo fajna sprawa :) ściskam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię dynię i jeszcze w takim otoczeniu!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Takich warsztatów z dynią w tle zazdroszczę baaaardzo ;)!

    OdpowiedzUsuń