wtorek, 29 grudnia 2015

SOS ŚLIWKOWY DO WĘDLIN I MIĘS

SOS ŚLIWKOWY DO MIĘS

Sos śliwkowy to doskonały dodatek do półmiska wędlin i mięs. Świetnie sprawdza się na imprezach. Na naszym sylwestrowym przyjęciu z pewnością go nie zabraknie. Doskonale pasuje też do dań z grilla. Przygotowuje się go błyskawicznie !



składniki :

* 5 łyżek powideł śliwkowych
* 5 łyżek majonezu
* 5 łyżek keczupu
* 2 łyżki soku z cytryny
* 2 ząbki czosnku zgniecione w wyciskarce
* pieprz czarny świeżo zmielony do smaku


wykonanie :
Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy i gotowe :) Lubiącym ostre klimaty polecam dodanie ¾ łyżeczki sosu Sambal Oelek.



NASZE PROPOZYCJE DAŃ SYLWESTROWYCH ZNAJDZIECIE NA 
 

3 komentarze:

  1. Bardzo ciekawe, choć ja oczywiście podałabym do dań roślinnych, nadaje się idealnie :-)

    OdpowiedzUsuń