TRYB JASNY/CIEMNY

JAJKA FASZEROWANE WIOSENNE

JAJKA FASZEROWANE WIOSENNE
To przysmak, który zawsze gości na naszym Wielkanocnym stole. Przygotowujemy je również często na niedzielne, wiosenne śniadania.

 
składniki :

* 6 jajek
* 2 łyżki kremowego serka kanapkowego (może być ziołowy)
* 1 łyżka majonezu
* 3 rzodkiewki
* szczypiorek
* sól ziołowa
* pieprz świeżo zmielony

do dekoracji : 

rzeżucha lub szczypiorek

wykonanie :

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy na połówki lub ścinamy białko tak, by postawić jajko pionowo. Wyjmujemy żółtka jaj i przekładamy je do miseczki. Rozdrabniamy je dokładnie widelcem, dodajemy do nich kremowy serek oraz majonez i całość mieszamy do uzyskania jednolitego kremu.
Rzodkiewki utarte na drobnym tarle oraz drobno pokrojony szczypiorek dodajemy do masy z żółtek. Doprawiamy solą i drobno zmielonym pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.
Farsz przekładamy do rękawa cukierniczego i nakładamy do białek jaj lub po prostu nakładamy go łyżeczką. Całość dekorujemy rzeżuchą lub szczypiorkiem. Wiosenne jajka faszerowane możemy ozdobić również startą na grubych oczkach rzodkiewką.

POLECAMY WAM RÓWNIEŻ INNE NASZE PRZEPISY NA JAJKA FASZEROWANE :



wielkanoc_losos_łosoś_jajka_wiosna



Komentarze

  1. te jajka wygladaja oblednie pysznie :) szkoda ze nie mozna zasubsrybowac twojego bloga :(

    OdpowiedzUsuń
  2. Na wielkanocne śniadanie, idealne!

    OdpowiedzUsuń
  3. święta tuż tuż zgadza się a te jajka wyglądają przepysznie i pewnie jeszcze lepiej smakują ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

SEZONOWA KUCHNIA

STYCZEŃ

LUTY

MARZEC

KWIECIEŃ

MAJ

CZERWIEC

LIPIEC

SIERPIEŃ

WRZESIEŃ

PAŹDZIERNIK

LISTOPAD

GRUDZIEŃ

KOLORY W KUCHNI

WIELOBARWNIE

BIAŁY

CZERWONY

FIOLETOWY

POMARAŃCZOWY

ZIELONY

ŻÓŁTY

POLECANE ARTYKUŁY

Polecane posty

instagram @zycie_od_kuchni

Copyright © ŻYCIE OD KUCHNI