piątek, 20 października 2017

RESTAURACJA CORSE RESTAURANT WEEK OKAZJA DO ŚWIĘTOWANIA

corse, restauracja corse, restaurant week, restaurant week polska, okazja do swietowania, piotr regucki



RESTAURANT WEEK
FESTIWAL NAJLEPSZYCH RESTAURACJI
20 - 31 PAŹDZIERNIKA 2017

Dziś wystartował Festiwal RESTAURANT WEEK POLSKA. To dziesiąta, jubileuszowa edycja tego wydarzenia. JEST OKAZJA DO ŚWIĘTOWANIA! Mieliśmy wczoraj wielką przyjemność poznać menu, które Piotr Regucki, Szef Kuchni CORSE przygotował specjalnie z tej okazji. Za nami wyjątkowy, romantyczny wieczór pełen wybornych, intensywnych, harmonijnie dobranych smaków.


Restauracja Corse  to jedyna restauracja Korsykańska w Polsce. Skrywa się w zaułku przy ulicy Poselskiej, z dala od tłumów turystów, a jednak w samym sercu magicznego Krakowa. Cieszy się zasłużonym uznaniem i renomą. Przez cztery lata z rzędu wyróżniana jest w przewodniku Michelin, a od 2015 roku także w przewodniku Gault&Millau.  



Szefem Kuchni Restauracji Corse jest Piotr Regucki, który wykorzystując najlepsze dostępne składniki wyśmienicie łączy francuską elegancję z korsykańską prostotą.



Festiwalowe menu wszystkich Restauracji biorących udział w Festiwalu możecie poznać na stronie RESTAURANT WEEK. Tam również możecie dokonywać rezerwacji stolików w wybranych przez was miastach i restauracjach.     



Trzydaniowe doświadczenie restauracyjne (przystawka, danie główne i deser) jest we wszystkich restauracjach biorących udział w RESTAURANT WEEK w jednorodnej festiwalowej cenie 49 zł. 
 
Jako ambasadorzy FESTIWALU RESTAURANT WEEK polecamy Waszej szczególnej uwadze krakowską RESTAURACJĘ CORSE! Nie zwlekajcie, rezerwujcie stoliki na stronie: https://restaurantweek.pl/…/…/corse-restauracja-korsykanska/

RESTAURANT WEEK OKAZJA DO ŚWIĘTOWANIA
RESTAURACJA CORSE  


MENU 1

PRZYSTAWKA
Cukinie duszone z kurkami zapieczone z parmezanem. Głębia harmonijnie przenikających się smaków i aromatów. To danie zadowoli w pełni wszystkich miłośników grzybów. 


DANIE GŁÓWNE
Polędwiczka wieprzowa faszerowana serem feta i orzechami włoskimi w sosie z podgrzybków z puree selerowym.
Lubimy gdy kolejne dania zachowują pewna spójność smaku, jakiś wspólny mianownik. Tu jego funkcję fantastycznie przejęły grzyby. Intensywny smak podgrzybków przyjemnie kontrastuje z delikatnością polędwiczek. Selerowe puree mogłoby wydawać się w tym daniu jedynie tłem dla pozostałych smaków, a w rzeczywistości jest bardzo mocnym akcentem smakowym - sztos!



DESER
Krem czekoladowy z chili, sosem malinowym i owocami czarnego bzu.
Deser jest boski!❤️Będziecie marzyli o drugiej porcji :) Idealnie aksamitny, intensywnie czekoladowy mus; delikatna słodycz przełamana pikanterią chili. "Wisienką na torcie" są owoce czarnego bzu; ta odrobina owocowej kwasowości i kontrast tekstury robi tu świetną robotę.
 

MENU 2

PRZYSTAWKA
Cukinie duszone z kurkami zapieczone z parmezanem.
Miłośnicy grzybów będą w pełni zadowoleni.
DANIE GŁÓWNE
Canelloni z łososiem i szpinakiem zapieczony z cytrynowym beszamelem.
Fantastycznie skomponowane danie, klasyka w najlepszym wydaniu; zaskakująco delikatne w smaku w porównaniu z intensywnością doznań jakie daje przystawka i danie głównego z MENU 1. 

DESER
Krem czekoladowy z chili, sosem malinowym i owocami czarnego bzu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz