poniedziałek, 16 października 2017

RESTAURANT WEEK OKAZJA DO ŚWIĘTOWANIA RESTAURACJA ATRIUM

restaurant week


RESTAURANT WEEK

FESTIWAL NAJLEPSZYCH RESTAURACJI

20 - 31 PAŹDZIERNIKA



Przed nami 10 edycja FESTIWALU RESTAURANT WEEK, który odbędzie się w całej Polsce w dniach od 21 do 30 października. Od 2014 roku uczestniczą w nim starannie dobrane, najlepsze, autorskie Restauracje z największych polskich miast. Jest to prawdziwe święto dla miłośników dobrego jedzenia, które umożliwia jego uczestnikom obserwowanie jak zmienia się polska scena gastronomiczna. Celem Festiwalu jest wspieranie rozwoju i promocja najlepszych, polskich restauracji i przybliżanie gościom zarówno tradycyjnej, regionalnej kuchni jak i światowych trendów kulinarnych.


W nadchodzącej edycji festiwalu najważniejsze jest ŚWIĘTOWANIE!  Świętujcie więc, radujcie się; celebrujcie wspólnie przyjaźń, miłość, uczcijcie swoje sukcesy małe i duże. 



Każda z restauracji biorących udział w festiwalu RESTAURANT WEEK OKAZJA DO ŚWIĘTOWANIA przygotowuje specjalne, autorskie, popisowe menu w jednorodnej festiwalowej cenie - 49 złotych!


Jako ambasadorzy Festiwalu Restaurant Week mieliśmy już niezwykłą przyjemność poznać dwa festiwalowe menu, które zaprezentują w czasie nadchodzącego Festiwalu  krakowskie Restauracje.


Prezentując fotoreportaż z naszej wizyty  w Restauracji Atrium w Krakowie pragniemy zachęcić was do udziału w nadchodzącej edycji Festiwalu Restaurant Week.


Festiwalowe menu wszystkich Restauracji biorących udział w Festiwalu możecie poznać na stronie RESTAURANT WEEK. Tam również możecie dokonywać rezerwacji stolików w wybranych przez was miastach i restauracjach.   
 



Mieliśmy już wielką przyjemność przedpremierowo próbować obydwu, trzydaniowych zestawów festiwalowych, które z okazji nadchodzącej, jesiennej edycji Festiwalu RESTAURANT WEEK przygotowała krakowska Restauracja Atrium. Specjalizują się w kuchni słowiańskiej w nowoczesnym wydaniu. Wszystkie produkty bardzo starannie dobierają. Pochodzą one od małych polskich producentów, dostawców i rolników. 
 

Doskonały, wyważony smak, intensywne aromaty, różnorodna tekstura dania, kusząca oko gra kolorów na talerzach, ciekawa zastawa, przyjemny wystrój wnętrza, bardzo miła i profesjonalna obsługa kelnerska - wszystko to sprawiło, że było to dla nas bardzo przyjemne doświadczenie restauracyjne. Polecamy szczególnie waszym podniebieniom policzki wieprzowe - sztos! 

restaurant week, atrium, restauracja atrium



Na zdjęciu: Krzysztof Żurek,  Szef Kuchni Restauracji ATRIUM, autor festiwalowego menu.
 
 

MENU 1



PRZYSTAWKA
krem z wędzonych ziemniaków / kurki / oliwa pietruszkowa
 

DANIE GŁÓWNE
policzki wieprzowe / puree chrzanowo-ziemniaczane / groszek / burak / demi-glace z czerwonym pieprzem / mus wiśniowy / prażynki


DESER
mus śliwkowo-czekoladowy z dodatkiem Honey Jack Daniels / glazura malinowa


MENU 2

PRZYSTAWKA
krem z wędzonych ziemniaków/ kurki / oliwa pietruszkowa


DANIE GŁÓWNE
mini marchewki / jajko pochés / puree z pietruszki / groszek / pieczony ziemniak / jabłko / majonez / ogórek konserwowy


DESER
mus śliwkowo-czekoladowy z dodatkiem Honey Jack Daniels / glazura malinowa


Wspólnie z przyjaciółmi odwiedźcie najlepsze, polskie restauracje. Aby jeszcze bardziej zachęcić was do wspólnego świętowania przy stole, organizatorzy Festiwalu Restaurant Week promują liczniejsze wspólne wyjścia na Festiwal. Przy rezerwacji 8-osobowego stolika ósmy gość odwiedza restaurację za darmo.


W Krakowie możemy spróbować propozycji przygotowanych przez szefów kuchni 45 restauracji:

Atrium, Baroque Cocktails & Music, Bistro 11, Bistro Hygge, Boccanera, Corleone, Corse - Restauracja Korsykańska, Dwór Sieraków, Ed Red, Edo Fusion, Emalia, Enoteka Pergamin, Gąska, Gruszka Nova, Hana Sushi, Hurry Curry, Ibis Kitchen - Centrum, Ibis Kitchen - Stare Miasto,  Il Calzone, Impresja, Klimaty Południa, Kurka Wodna, L'atmosphere - Hilton Garden Inn Krakow Airport, Magnifica, Marmolada, Miodowy Piecyk, Musso Sushi - Sukiennicza 8, Musso Sushi - Zwierzyniecka 23, Nine Kitchen, NOVO2 (Novotel Centrum), NOVO2 (Novotel Kraków City West), Pod Katarynką, Qualita, Rzeźnia - Ribs on Fire - Kazimierz, Rzeźnia - Ribs on Fire (Plac Dominikański), Trattoria Grande Piadina, Trattoria Nullo Pergamin, Veganic, Well Done, White Camel, Winestone, Winoman, Włoska, ZaKładka, Zalewajka
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz