TRYB JASNY/CIEMNY

MIĘDZY DANIAMI NOWE BISTRO W KRAKOWIE

miedzy daniami, bistro miedzy daniami, bartosz kwiatkowski, michal wcislo, balicka, gdzie zjesc w krakowie
MIĘDZY DANIAMI to nowo otwarte bistro na ulicy Balickiej 95 (w biurowcu C&C; tuż obok giełdy kwiatowej). Za tym kulinarnym projektem stoją: Bartosz Kwiatkowski i Michał Wcisło. Poprzeczkę postawili sobie wysoko. Dbają o gości swojego bistro przygotowując smaczne, zdrowe i urozmaicone dania. W menu zawsze znajdziecie pełne smaku, sezonowe zupy; do wyboru macie dania fit oraz potrawy bardzo sycące, nie brakuje  propozycji dla wegetarian, na gości czeka też smaczne ciacho, aromatyczna kawa i mocna herbata, a o poranku możecie zjeść tu dobre śniadanie. Na stole stoją świeże kwiaty. Przyjemnie jest tu usiąść, nawet jeśli jest to tylko krótka przerwa w pracy na szybki obiad.


Znajdziecie tu jedzenie smaczne i uczciwie przygotowane ze świeżych, naturalnych produktów. Właśnie takiej kuchni każdy zapracowany, zabiegany człowiek szuka na co dzień.

Można tu zjeść zarówno ciekawe dania restauracyjne (à la carte), jak i dobre domowe dania obiadowe w bardzo przystępnej cenie (zupa + danie główne - 15 zł). Zestawy obiadowe zmieniają się codziennie. Możecie więc liczyć na urozmaiconą kuchnię, pełną sezonowych produktów. Porcje są bardzo duże - tu się naprawdę najecie obiadem. 

Dania są pełne kontrastujących ze sobą kolorów, a musicie pamiętać o tym, że im więcej  barw na talerzu, tym więcej witamin w jedzeniu.
DANIE Z KARTY: Krem z dyni / zielone warzywa / oliwa truflowa
Bardzo aromatyczna, kremowa zupa; idealna w zimny jesienny dzień. Fajnie chrupią w niej świeże, zielone warzywa przyjemnie urozmaicając teksturę dania.  Oliwa truflowa ciekawie wzbogaca doznania smakowe.

DANIE Z KARTY: Filet z kurczaka/karczoch/ grillowane pomidory/ mini mozarella/ogórek/mieszanka sałat/sos musztardowy

Delikatny, bardzo soczysty kurczak, mnóstwo smakowitych, świeżych warzyw i  wyrazisty sos. Świetna, lekka, pełna witamin sałatka.


DANIE Z KARTY: Zapiekanka z bakłażana/ kasza bulgur/ ser feta/pomidory

Bardzo smaczne, sycące danie wegetariańskie. Nawet jeśli na co dzień jadacie mięso skuście się na nie czasem. Stawiamy na to, że kasza bulgur, której być może do tej pory nie jedliście bardzo przypadnie wam do gustu. Szefowie Kuchni w Między Daniami dbają o to abyście poznawali nowe, zdrowe produkty.


DANIE Z KARTY: Filet z kaczki / mus z zielonego groszku / żółty burak/marchew 
Kaczka jest soczysta, delikatna.  Różnorodna tekstura i barwa towarzyszących jej warzyw ciekawie wzbogaca danie.

DANIE Z KARTY: Polędwica z tuńczyka żółtopłetwego / żurawina / ogórek / dynia piżmowa / majonez limonkowy
Ryby i owoce morza również codziennie goszczą w menu Między Daniami co pozwoli wam włączyć je do diety zgodnie z zaleceniami dietetyków i lekarzy.


Wnętrze pełne jest ciepłych barw. Z przyjemnością można tu usiąść przy stole i zjeść dobry, sycący posiłek lub rozsiąść się na chwilę relaksu w wygodnym fotelu i  wypić pyszną kawę lub herbatę.


Podawana jest tu bardzo aromatyczna kawa Lae od MixCoffee. Ma głęboki smak i doskonale komponuje się z posiłkami.

Aromatyczna, mocna herbata podawana jest w trzech smakach do wyboru: czarna (cejlon), zielony junann i owocowa strzała amora ;)  

Chwila odpoczynku z dobrą kawą lub herbata - bezcenne.



Zestawy obiadowe zmieniają się każdego dnia. Możecie więc liczyć na urozmaicone, sycące, domowe obiady w bardzo dobrej cenie.

DANIE DNIA: Szaszłyk drobiowy / cukinia / pieczarki / papryka / ryż / zestaw surówek + jedna z 4 zup do wyboru = 15,00 zł

DANIE DNIA: Schabowy / kapusta zasmażana / ziemniaki + jedna z 4 zup do wyboru = 15,00 zł  

DANIE DNIA: Curry / dynia / cieciorka / pomidory / ryż + jedna z 4 zup do wyboru = 15,00 zł

ŚNIADANIE ANGIELSKIE

bartek kwiatkowski, michal wcislo, miedzy daniami
Na zdjęciu: Bartosz Kwiatkowski i Michał Wcisło - Szefowie Kuchni w bistro Między Daniami.

BYLIŚMY, JEDLIŚMY, POLECAMY
MIĘDZY DANIAMI
Kraków, ul. Balicka 95

OBIADY / LUNCHE / CATERING / ORGANIZACJE EVENTÓW / IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE

MIĘDZY DANIAMI znajdziecie również na portalu Pyszne.pl

Komentarze

SEZONOWA KUCHNIA

STYCZEŃ

LUTY

MARZEC

KWIECIEŃ

MAJ

CZERWIEC

LIPIEC

SIERPIEŃ

WRZESIEŃ

PAŹDZIERNIK

LISTOPAD

GRUDZIEŃ

KOLORY W KUCHNI

WIELOBARWNIE

BIAŁY

CZERWONY

FIOLETOWY

POMARAŃCZOWY

ZIELONY

ŻÓŁTY

POLECANE ARTYKUŁY

Polecane posty

instagram @zycie_od_kuchni

Copyright © ŻYCIE OD KUCHNI