tag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post1895871166739288404..comments2024-03-26T17:47:28.757+01:00Comments on ŻYCIE OD KUCHNI: WĘDZONA KIEŁBASA DOMOWAAnna Wlezieńhttp://www.blogger.com/profile/00284831118759410813noreply@blogger.comBlogger87125tag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-82131460175614618592023-04-03T19:25:58.090+02:002023-04-03T19:25:58.090+02:00Właśnie węszę kiełbasę zobaczymy jaka wyjdzie Właśnie węszę kiełbasę zobaczymy jaka wyjdzie Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-86664368548997148632023-02-27T09:23:21.021+01:002023-02-27T09:23:21.021+01:00Też robimy swoje wędliny. Wypróbuję kilka przepisó...Też robimy swoje wędliny. Wypróbuję kilka przepisów Tadka. Bardzo dobre wskazówki.atujesthttps://atujest.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-24976189152857899172023-01-13T13:09:02.861+01:002023-01-13T13:09:02.861+01:00woda do wędzenia powinna mieć 75 stopni. Max 80sto...woda do wędzenia powinna mieć 75 stopni. Max 80stopni. jeśli chcecie mieć pyszną kiełbasę (nie przesuszoną) wbijcie termometr również w kiełkasę centralnie w srodek i parzcie do momentu osiągnięcia temperatury wewnatrz wyrobu 68stopni. gwarantuję,że będziecie zaskoczeni efektem końcowym. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-56810349398126869182022-12-16T07:33:59.288+01:002022-12-16T07:33:59.288+01:00KOCHANI, ŻEBY FLAK Z KIEŁBASY ŁADNIE SCHODZIŁ I BY...KOCHANI, ŻEBY FLAK Z KIEŁBASY ŁADNIE SCHODZIŁ I BYŁ PLASTYCZNY, ZAWSZE KIEŁBASĘ PO UWĘDZENIU I LEKKIM ORZESTUDZENIU TRZEBA NATRZEC SMALCEM! CIENIUTKĄ WARSTEWKĄ. PRZEPIS DZIADKA TADKA JEST ZNAKOMITY, DZIĘKUJĘ.<br />JA SWOJEJ NIE PARZĘ, BO WOLĘ TAKĄ TYLKO OBSUSZANĄ. ZAWSZE SMARUJĘ SMALCEM I SKORA JEST MIEKKA I ŁADNIE SCHODZI. POLECAM. Ewka Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-41091839436553901452022-10-23T08:54:40.631+02:002022-10-23T08:54:40.631+02:00Pychota, polecam Pychota, polecam Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-75088433548177336182022-02-14T22:30:17.608+01:002022-02-14T22:30:17.608+01:00Jak się parzy wystarczy co parę minut dolewać zimn...Jak się parzy wystarczy co parę minut dolewać zimną wodę i miezyc temperaturę i po ugotowaniu zahartować zimną wodą by się białko ścieloAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/03587138573376797249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-53208304653870085472021-12-29T07:54:11.694+01:002021-12-29T07:54:11.694+01:00Witam wszystkich po przygotowaniu kiełbasy wedle p...Witam wszystkich po przygotowaniu kiełbasy wedle przepisu Dziadka Tadka wybieram się właśnie na działkę by rozpocząć przygodę z wędzeniem 😉 dam później znać jak wyszło no i jak smakuje.... Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07407888091603183227noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-29741133112763287372021-12-13T23:13:41.311+01:002021-12-13T23:13:41.311+01:00Kiełbasa najlepsza jaką robiłem i to nie tylko moj...Kiełbasa najlepsza jaką robiłem i to nie tylko moja opinia, a wszystkich, którzy jedli, próbowali, szukam przepisu na marynate boczków, najlepiej... dziadka Tadka :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02590865429687214953noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-74528295864353274002021-12-13T23:10:18.388+01:002021-12-13T23:10:18.388+01:00Kiełbasa najlepsza - robię identycznie gorczyce w ...Kiełbasa najlepsza - robię identycznie gorczyce w całości wale do mięsa :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02590865429687214953noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-53635973250903499242021-12-03T22:56:12.076+01:002021-12-03T22:56:12.076+01:00kiełbasa przepysznakiełbasa przepysznapiotrhttps://www.blogger.com/profile/13306135786815931733noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-56170878924736425352021-07-09T15:52:37.034+02:002021-07-09T15:52:37.034+02:00Ja też poleca. Właśnie jadę wędzić już po raz trze...Ja też poleca. Właśnie jadę wędzić już po raz trzeci, według tego przepisu, kiełbasę. Mam nadzieję że wyjdzie mi jak zwykle bardzo dobra.Dinamicostudiohttps://www.blogger.com/profile/13806358323593255358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-71637928827887225292021-05-20T12:00:33.188+02:002021-05-20T12:00:33.188+02:00Myślę, że można. Użycie gałki daje "posmak&qu...Myślę, że można. Użycie gałki daje "posmak" kabanosowy. Jedna rzecz różni kabanosa od kiełbasy, kabanosy wymagają mniejszego czasu wyrabiania farszu a wręcz tylko mieszania. Ale można to zrobić oddzielając pomieszany krótko farsz z przeznaczeniem na kabanosy i potem część farszu przeznaczony na kiełbasę wyrobić do uzyskania kleju (mieszanie do pół godziny).pan kukihttps://www.blogger.com/profile/13768218695451551429noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-45168913225836385822021-04-23T11:00:51.154+02:002021-04-23T11:00:51.154+02:00Trzeci raz juz wędzę na gorąco.Wychodzi z wedzarki...Trzeci raz juz wędzę na gorąco.Wychodzi z wedzarki taka pyszna,że juz nie parzę.Super przepis.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04284935328405492281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-14189657170317026772021-04-22T15:18:00.683+02:002021-04-22T15:18:00.683+02:00Jak długo jest świerza taka kiełbasa bez peklosoli...Jak długo jest świerza taka kiełbasa bez peklosoli?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-15827990248122618452021-04-19T09:05:14.002+02:002021-04-19T09:05:14.002+02:00Witam, jak uzyskać taki kolor kiełbasy oraz aby by...Witam, jak uzyskać taki kolor kiełbasy oraz aby była taka "pomarszczona" jak na zdjęciach? Mi zawsze wychodzi ciemna oraz "gładka" pozdrawiam<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-91140136410082127462021-03-28T16:42:56.574+02:002021-03-28T16:42:56.574+02:00Robiłem kiełbasę wg przepisu dziadka i wyszła obłę...Robiłem kiełbasę wg przepisu dziadka i wyszła obłędna. Nie peklowałem , nie zostawiałem na dobę żeby się przeżarło po prostu pokroiłem zmieliłem wyrobiłem z przyprawami i nabiłem do jelit na koniec uwędziłem, nie parzyłem. Mega prosty i pyszny przepis.<br />Najlepsze jest to że nikt z rodziny i znajomych nie wierzył że w ten sposób zrobiłem taką pyszną kiełbasę ;DDAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-73491083956642673812021-03-26T16:26:13.793+01:002021-03-26T16:26:13.793+01:00Jak dlugi kielbasa ma termin przydatnosci do spozy...Jak dlugi kielbasa ma termin przydatnosci do spozycia?Baskahttps://www.blogger.com/profile/17624049330289860606noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-27399806700040979362021-03-08T13:01:07.743+01:002021-03-08T13:01:07.743+01:00Ostatnio zrobiłem do 10 kg mięsa w tym 3 kg mięsne...Ostatnio zrobiłem do 10 kg mięsa w tym 3 kg mięsnego podgardla takie przyprawy: 100 gram soli 30 gram czosnku, 50 gram pieprzu, wyszła super i kolejne będą wypróbowywał na podobnej bazie przypraw. Używamy mało soli i taka nam bardzo smakuje.Zbigniewhttps://www.blogger.com/profile/02718793167770128381noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-34416526352993346682021-02-26T13:15:58.942+01:002021-02-26T13:15:58.942+01:00Przepis sprawdziłam, potwierdzam, pyszna kiełbasa,...Przepis sprawdziłam, potwierdzam, pyszna kiełbasa, dzisiaj robię drugi raz. Dziękuję, że chcecie dzielić się wiedzą i doświadczeniem.halinhttps://www.blogger.com/profile/16797165044218157759noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-73110305473438282232020-12-19T00:06:06.006+01:002020-12-19T00:06:06.006+01:00Dołączam się do osób, które chwalą dziadka Tadka p...Dołączam się do osób, które chwalą dziadka Tadka przepis świetny A kiełbaska jeszcze lepsza:) jeszcze raz dzięki za przepis i naukę;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08693428851945330116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-61679800382848135432020-12-14T21:00:40.707+01:002020-12-14T21:00:40.707+01:00Kupiłem wszystko według przepisu ale boje się że s...Kupiłem wszystko według przepisu ale boje się że skrawki są za chude co proponuje cię - dodać podgardla?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-46979731083342074692020-12-12T22:38:24.984+01:002020-12-12T22:38:24.984+01:00Może głupie pytanie ale nie wiem jakie to mięso wi...Może głupie pytanie ale nie wiem jakie to mięso wieprzowe klasy II>>>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-37022576542352984822020-10-23T08:44:51.367+02:002020-10-23T08:44:51.367+02:00w którym momencie i w jaki sposób dodaje się tej g...w którym momencie i w jaki sposób dodaje się tej gorącej wody do mięsa?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-80587521399999965192020-10-02T13:24:09.811+02:002020-10-02T13:24:09.811+02:00Do robienia kiełbas wykorzystujemy mięso kupione b...Do robienia kiełbas wykorzystujemy mięso kupione bezpośrednio w lokalnej rzeźni na Podkarpaciu - w okolicy w której stoi nasz dom letniskowy. Mięso z tej rzeźni trafia do sklepów i marketów.Anna Wlezieńhttps://www.blogger.com/profile/00284831118759410813noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-39131150802292932232020-10-02T13:05:35.013+02:002020-10-02T13:05:35.013+02:00prosze oszczerą odpowiedz czy do kiebas urzywacie ...prosze oszczerą odpowiedz czy do kiebas urzywacie mięsa zmarketów typ vwako t z pakowane. dzieki za oodpo Ryszard MAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14572538147200442248noreply@blogger.com