tag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post422600504407374662..comments2024-03-26T17:47:28.757+01:00Comments on ŻYCIE OD KUCHNI: WĘDZENIE RYB, PSTRĄG WĘDZONY, KARP WĘDZONYAnna Wlezieńhttp://www.blogger.com/profile/00284831118759410813noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-9407555990161381562021-12-12T13:49:42.822+01:002021-12-12T13:49:42.822+01:00Wszystko robie tak jak tu piszą a po uwędzeniu moj...Wszystko robie tak jak tu piszą a po uwędzeniu moje pstrągi nie są błyszczące tylko matowe co może byc przyczyną???Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-67363269478995539512021-01-01T13:03:47.037+01:002021-01-01T13:03:47.037+01:00Wędziłem juz dwukrotnie doradę soloną na sucho, wg...Wędziłem juz dwukrotnie doradę soloną na sucho, wg zamieszcznej instrukcji, wychodzi superStebhttps://www.blogger.com/profile/03866921825559027410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-22451022762179481962020-12-21T14:07:59.046+01:002020-12-21T14:07:59.046+01:00Podobalo mi sie szczegolnie sposob powieszenia kar...Podobalo mi sie szczegolnie sposob powieszenia karpiaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12282729636886397656noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-56586344414601262332020-12-02T20:52:53.709+01:002020-12-02T20:52:53.709+01:00Tak też myślałem.nastepny bd idealny.pozdrawiam
Tak też myślałem.nastepny bd idealny.pozdrawiam<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16260322723703873694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-134291643661574842020-11-27T11:18:37.975+01:002020-11-27T11:18:37.975+01:00Każda wędzarnia jest trochę inna. Czasem metodą pr...Każda wędzarnia jest trochę inna. Czasem metodą prób i błędów trzeba poszukiwać idealnego czasu wędzenia. Im większa ryba tym czas jej wędzenia należy wydłużyć. Pstrąg sam zasygnalizuje kiedy jest gotowy: na płetwie ogonowej pojawi się charakterystyczny płyn, który z upływem czasu zmieni barwę z mlecznej na przezroczystą. Dobrze uwędzonego pstrąga poznajemy również po tym, że jego skórka odchodzi z łatwością od mięsa. Na sam koniec wędzenia można podnieść temperaturę na 15 min do 80 stopni C. To tzw dopiekanie. Nie każdy je stosuje.Anna Wlezieńhttps://www.blogger.com/profile/00284831118759410813noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-65258009827090147982020-11-27T10:41:51.507+01:002020-11-27T10:41:51.507+01:00Super. Dziś wedzilem pstrąga pierwszy raz i coś po...Super. Dziś wedzilem pstrąga pierwszy raz i coś poszło nie tak. Czas wędzenia prawie 4godz. w temperaturze 50 stopni i..mięsko na grzbiecie ciężko odchodzi od ości. Choć smak wyśmienity to jednak ten feler zepsuł efekt.dodam, że pstrągi duże ok 700 gram. Podpowiedź proszę co poszło nie tak.pozdrawiam.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16260322723703873694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-42040442527778316992020-06-16T01:05:31.110+02:002020-06-16T01:05:31.110+02:00Naprawdę świetnie napisane. Pozdrawiam.Naprawdę świetnie napisane. Pozdrawiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-33254428841244732222020-06-10T11:33:44.689+02:002020-06-10T11:33:44.689+02:00Opis super w sobotę próba generalna wędzenia pstrą...Opis super w sobotę próba generalna wędzenia pstrągów i karpia<br />PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-5263635628093309132020-04-06T15:47:38.375+02:002020-04-06T15:47:38.375+02:00Bardzo ciekawy wpis. Pozdrawiam serdecznie.Bardzo ciekawy wpis. Pozdrawiam serdecznie.Agata Borowskahttps://www.blogger.com/profile/01915836668382169875noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-83285194070348230322020-01-19T07:43:24.678+01:002020-01-19T07:43:24.678+01:00bardzo ładnie i zrozumiale opisane, dzięki trafiaj...bardzo ładnie i zrozumiale opisane, dzięki trafiają mi się spore jazie ( 1-2 kg ) spróbuję uwędzić na ciepło.Myślę że mogą być smaczne świeże ładnie wyglądają kolor mięsa mają bursztynowyAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13163833888973266646noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-5050532283813472012019-12-23T18:50:58.964+01:002019-12-23T18:50:58.964+01:00Jurek A Ty samochody skupujesz czy ości ?? Po grzy...Jurek A Ty samochody skupujesz czy ości ?? Po grzyba taki komentarz, nudzi Ci się na tym skupie?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-8953884767262440002019-12-19T18:36:42.814+01:002019-12-19T18:36:42.814+01:00i co? i już koniec? zajebiście śmieszne...
i co? i już koniec? zajebiście śmieszne...<br />stefanhttps://www.blogger.com/profile/16696041892071076674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-83954757206879116072019-11-29T02:42:52.449+01:002019-11-29T02:42:52.449+01:00Ten kotek chyba na coś czeka :)Ten kotek chyba na coś czeka :)NDFhttps://kredytywroclaw.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-39572648347976269952019-05-21T17:19:06.573+02:002019-05-21T17:19:06.573+02:00Opowiem Ci kawał: kiedyś, ze znajomymi, idziemy ko...Opowiem Ci kawał: kiedyś, ze znajomymi, idziemy koło takiego gospodarstwa rybnego. Pan X , czując zapachy wędzonych rybek, wchodzi do środka my za nim. Pan X, oświadcza, że chciałby pstrąga, pyta czy ryby świeże. Po odpowiedzi twierdzącej dopytuje "czy bez ości", "prosto z wody" odpowiada pani z obsługi, "no ale z ośćmi, czy bez" dopytuje nasz geniusz :) Ostatecznie rybki nie zjedliśmy, X uciekł . Mam nadzieję, ze Wam one nie trafiają się zbyt często. Pozdrawiam, Jurek Ulman Skup samochodów Śląsk Jurek Ulman - Skup samochodów Śląskhttps://skupaut-katowice.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-55701032046729419862019-05-21T09:53:29.380+02:002019-05-21T09:53:29.380+02:00Fajny wpis. Aż ślinka cieknie jak patrzy się na te...Fajny wpis. Aż ślinka cieknie jak patrzy się na te przysmaki :) Aldonahttps://meble.expertnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-79083454618961417022019-05-20T13:49:41.087+02:002019-05-20T13:49:41.087+02:00Wszystko świetnie opisane. Bardzo lubię ryby wędzo...Wszystko świetnie opisane. Bardzo lubię ryby wędzone. Pychota :) Barbarahttps://www.rozwodznia.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-70706900172909472222019-05-19T19:28:31.987+02:002019-05-19T19:28:31.987+02:00Az chciałoby się zjeść Az chciałoby się zjeść Ewahttp://pswarchitektura.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-73307098168402477302019-05-17T14:11:41.307+02:002019-05-17T14:11:41.307+02:00Świetny wpis. Bardzo ciekawy. Uwielbiam takie rybk...Świetny wpis. Bardzo ciekawy. Uwielbiam takie rybki :) Jolahttps://lian-art.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-43180041700475632302019-05-16T11:51:10.659+02:002019-05-16T11:51:10.659+02:00wygląda superwygląda superArletahttp://www.hak.com.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-49584785252458934.post-19436708769702401612019-05-15T12:16:51.803+02:002019-05-15T12:16:51.803+02:00Super wszystko opisane, krok po kroku, przyda mi s...Super wszystko opisane, krok po kroku, przyda mi się taka widza na pewno.plani.iohttps://plani.io/noreply@blogger.com